DANGAL, Güreşçi Film Yorumu

Dangal; bir babanın, ülkesini onurlandırmak için hayatını güreşçi evlat yetiştirmeye adadığının filmidir. Daha önce böyle bir açıklama okusaydım sanırım bu filmi daha önce izlemiş olurdum. Daha önce çok duydum fakat isim hiçbir şey çağrıştırmadığı için ilgimi çekmemişti. Bu sebeple ‘Güreşçi’ ismini eklemek istedim ki görmeden geçmeyin :) 


Alışılagelen müzikli danslı Hint filmlerinin kendine has bir izleyici kitlesi her zaman olmuştur. Filmde müzikal sevmeyenlere ise, bu tarz yapımlar pek hitap etmeyebiliyor. Fakat bu noktada Hint Filmi başlığı altındaki filmlerden biraz ayrılıyor bence Dangal. Müzikli ve kısmen teatral bölümleri var mı? Evet var fakat her dram filminde olduğu gibi, kararında olduğunu düşünüyorum. Aamir Khan imzalı ve performanslı bu film, hakiki bir hikayeden yola çıkılarak hazırlanmış. Başarılı olmuş mu? Bence olmuş. Bir filmde ‘film izliyor hissi’ uyanmıyorsa o film olmuş demektir. 

Tek hayali ülkesi için güreşip altın madalya getirmek olan ‘Mavahir’, bu isteğine mecbur sebeplerden ulaşamayınca, bir oğlu olmasını ve onu güreşçi olarak yetiştirmeyi çok arzu eder.arzu eder. Fakat nasip bu ya, her seferinde kız evladı dünyaya gelir. Tam da hayallerinden vazgeçmişken, kızlarındaki kuvvet potansiyelinin farkına varır, ve onları güreşçi olarak yetiştirmeye karar verir. Bu meşakkatli yolda yürümek ne kızlar için ne de babaları için hiç kolay değildir. 

Oyunculuklar yerli yerinde. Şayet başrolü oynayan kızlar gerçekten güreşçi değilse, helal olsun :) Özellikle de idealist ve cefakâr baba rolü, Aamir Khan’da üzerine dikilmiş bir elbise kadar muntazam durmuş. 


Keyifli seyirler dilerim :)

Yazıyı beğendiyseniz bir yorum bırakın:

[instagram-feed]