Merhaba 🎈

anne bebek

“Şahikacığım akşamüzeri sana yazayım inşallah” dedim, 4-5 saat sonra döner yazarım diye düşündüğüm cevabımı 4-5 gün sonra yazabildim. Karşımdaki beni ışık hızıyla anladı zira benden kıdemli, iki bebeyi zaman aralıklarıyla değil, senkronize ve aralıksız bir zaman içerisinde büyütmüştü cancağzım :)

Bir ilimle ya da bilim dalıyla ilgilenen kimselerin yan ilimlerle de donanmış olması icab ediyor. Efendime söyleyeyim, misal; bir Hukuk profesörü olacaksanız, İstatistik ile Hendese ile antropoloji ile vesair.. hemhal olacaksınız. Zira arka plan donanımı mühim.

Gelgelelim daha engebeli bir araziye :) Ev ortamı. İklimi bolca güneşli, yer yer yağışlı, zaman zaman fırtınalı… Bitki örtüsü ise her iklimde kolayca, ama pratikte epey güç yetişen her boydan evlad-I şahaneler… Bu şartlarda sahaya çıkabilmek için şu 21 temel ilmi hatmetmek ve hazmetmek gerekiyor. Hop! ne yaptın? Bu fazla olmadı mı? derseniz, stajyer annelerin de gözünü korkutmamak adına 2+1=3 basit işleminden ilim sayısını 3 e indiriyorum.

1- Cebir. Yavrunun uyku saatinden kendi uyku saatinizi çıkardığınızda, kaçta yatıp, yavrudan önce kaçta kalkmanız gerektiğinden tutun da, “annne bittttiiiieeeh” diye seslenildiğinde, tahareti halledip gelene kadar ocaktaki süt kabarır mı diyerek hız eşittir yol çarpı zamandan, fiziğe bile dal çık yapmak gerekebilir.

2-İstatsitik. Yeme, içme, uyku, ilaç, serum fizyolojik, d vitamini, aşı günü, doğum günü, atak günleri, mızmılık saatleri gibi rutin çemberi ifa eden türlü çeşit konunun istatistiklerini zihnen tutmanız, bir sonraki müsabakalar için antrenmanlı olmanızı sağlarken, en sağlıklı veriye ulaşmanızda da etkili olacaktır.

3-Geometri. Ki bence en önemlisi. Her-han-gi bir saatte uykusu mayalanmış bitki örtünüzü, uygun ortamına ekip üzerini battaniyesini çektikten sonra, karyoladan oda kapısına kadar uzanan mesafe dahilinde ayağın basması muhtemel, çıtırdamayan koordinatları tesbit ederek, bu noktaların oluşturduğu üçgenin iç açılarını toplayıp, gölgeni bile bırakmadan odadan çıkıp gitmek.

Tabi bu alanlarda ihtisas yapmak mühim olmakla beraber, işletme, idarecilik, ev ekonomisi, resim ve müzik alanlarında geçer not almış olmak elzemdir.

Her şeyi bi çekmeceye koyacak olursak, ilim sahibi olmak çok kıymetli olmakla beraber, bu işler biraz da irfan meselesidir :)

Yazıyı beğendiyseniz bir yorum bırakın:

[instagram-feed]