2012, Dünyanın Sonu mu Geliyor?

2012

Ülkemizde bugün gösterime girecek olan 2012 filmini dün özel gösterimle izleme şansı bulduk. Günler hatta aylar öncesinden filmin ismini duymuş ve o dehşet verici fıragmanını izlemiştik. Açıkçası içimizde izlemek için bir ateş yandı. Filmin çıkış tarihini beklemeye koyulduk. Derken geçen gün Duygu hanımdan filmin ön gösterimine dair bir mail alınca sevinç çığlıklarımı tutamadım.

Gelelim filme..

Mayaların tahminine göre dünyamız 2012 yılında yok olacakmış. Film bu senaryo üzerine kurulu adından da anlaşılacağı gibi. Film hakkında çok fazla bahsedip spoiler vermeyeceğim her zamanki gibi ama, küçük detaylardan bahsedebilirim. Öncelikle film oldukça uzun. Film arası geldiğinde film bitti sanmıştım o derece uzun sürdü ilk ara. Konu felaket olunca oldukça abartılmıştı senaryo. Bana The Day After Tomorrow filmini çokça hatırlattı.

Filmdeki deprem sahneleri beni çok rahatsız etti. Zaten sinema salonu gibi kapalı, karanlık ve boğucu bir mekandayız. Ya şimdi burada bir deprem olursa ne yaparız diye az içim sıkılmadı. Sesler gümbür gümbür, hop oturdum hop kalktım. Sinemada izlemenin böyle bir dezavantajı olabiliyor.

Başrol oyuncumuz John Cusack‘in filmlerini çok sevdiğimden (bkz. Serendipity) bu filmi de sevdim. Ama bazıları çok ağır eleştiriyor. Eleştirilecek yanları da var, ama süper bir felaket filmi olduğu ortada..

Spoiler vermeden filmi özetlemem gerekirse, Nuh tufanından oldukça esinlenilmiş bir film diyebilirim. Ben dünyanın 2012 yok olacağına inanmıyorum. Bu bir gün olacak ama ne zaman olacağını Allah bilir. O gün bir gemiye binip kurtulsam da olur kurtulmasam da zaten sonunda gideceğimiz yer belli diyip konuyu kapatıyorum :)

Filmi birlikte izlediğimiz arkadaşım Filiz’de film hakkında güzel bir yazı yazmış. Buyrun.

Filmin web sitesi

Fragmanı:

About Author

Kadinsanat.net Kurucusu , İkiz Annesi

Yazıyı beğendiyseniz bir yorum bırakın:

[instagram-feed]